Magnetom Spectra

Un sistem care oferă un acces fără precedent la imagistica prin rezonanță magnetică 3 Tesla? Răspunsul este MAGNETOM Spectra. Este cheia către un nou nivel de calitate a imaginii și de îngrijire a pacienților. Este cheia către un nou nivel de utilizare și încredere în diagnostic pentru clinicieni. Și este cheia pentru a oferi îngrijire de primă clasă pentru pacienți la un cost total de proprietate atractiv pentru radiologi. Dacă accesul este ceea ce căutați, atunci MAGNETOM Spectra este cheia dvs. pentru 3T.

Caracteristici și beneficii

Cu MAGNETOM Spectra, acoperim diferența dintre calitatea excepțională a imagisticii 3T și rentabilitatea. MAGNETOM Spectra combină calitatea excepțională a imagisticii 3T cu calitatea tipică a produselor Siemens Healthineers.

Utilizarea clinică

  • Neurologie

    Examinările complete ale capului și ale coloanei vertebrale pot fi efectuate cu ajutorul unor programe speciale. Sunt furnizate protocoale de înaltă rezoluție și protocoale rapide pentru pacienții intratabile. Neuro Suite include, de asemenea, protocoale pentru imagistică de difuzie, imagistică neurologică de perfuzie și fMRI.
  • Ortopedie

    Ortho Suite este o colecție completă de protocoale pentru imagistica articulațiilor, inclusiv a coloanei vertebrale. Aceasta include secvențe de înaltă rezoluție, de înaltă calitate, precum și imagini rapide 2D și 3D, cum ar fi MEDIC, SPACE, VIBE sau DESS, diverse tehnici de suprimare a grăsimii și protocoale pentru nevoi clinice speciale, insensibile la mișcare.
  • Imagistica întregului corp

    Sistemul Body Suite este conceput pentru studii clinice ale corpului. Protocoalele 2D ultra-rapide și 3D de înaltă rezoluție sunt concepute pentru abdomen, pelvis, colonografie prin rezonanță magnetică, MRCP, rinichi dinamic și urografie prin rezonanță magnetică. Tehnica 2D PACE simplifică imagistica corporală, permițând studii cu respirație multiplă și respirație liberă în timpul scanării. Artefactele de mișcare sunt mult reduse datorită tehnicii 2D PACE Inline.
  • Cardiologie

    Suita Cardiac Suite acoperă aplicații complete de rutină cardiacă 2D, de la morfologia și funcția ventriculară până la caracterizarea țesuturilor.
  • Angiografie

    Se poate efectua o angiografie RM excelentă pentru a vizualiza arterele și venele cu sau fără agent de contrast.
  • IRM de sân

    Imagistica prin RM oferă un contrast tisular excelent, care poate fi util în evaluarea sânului. Rezoluția spațială și temporală extrem de ridicată poate fi obținută într-un timp de măsurare foarte scurt prin utilizarea iPAT cu syngo GRAPPA. Diferențierea excelentă a țesuturilor moi, protocoalele personalizate (de exemplu, cu saturație a grăsimii sau excitare apoasă sau excitare cu silicon), precum și imagistica multiplanară flexibilă permit o evaluare rapidă, ușoară și reproductibilă a examinărilor MR ale sânului.
  • Oncologie

    Imagistica prin rezonanță magnetică are avantajul contrastului țesuturilor moi, al capacităților multiplanare și al capacității de a suprima selectiv anumite țesuturi, cum ar fi grăsimea sau apa. Onco Suite include o colecție de secvențe, precum și protocoale și instrumente de evaluare care pot fi utilizate pentru depistarea detaliată a indicațiilor clinice, cum ar fi neoplasmele hepatice.

Caracteristici tehnice

Sistem magnetic

  1. Intensitatea câmpului

    3 Tesla

  2. Diametru

    60 cm

  3. Consum de heliu

    Tehnologie cu zero combustie a heliului

Sistemul RF

  1. Numărul maxim de canale

    96, 120

  2. Numărul de canale de recepție independente care pot fi utilizate simultan într-o scanare și într-un FoV, fiecare generând o imagine parțială independentă

    24

Amplasare și instalare

  1. Lungimea sistemului

    173 cm

  2. Greutatea sistemului (în stare de funcționare)

    7,3 tone

  3. Dimensiunea minimă a camerei

    31 m²